Algemene handleiding: online inschrijven, afmelden en verplaatsen van yoga groepslessen

      Reacties uitgeschakeld voor Algemene handleiding: online inschrijven, afmelden en verplaatsen van yoga groepslessen

Vanaf dinsdag 1 oktober kun je je yogalessen online afzeggen, verplaatsen en betalen! In dit bericht lees je een algemene handleiding hoe dit werkt! Let op: om met dit online systeem van Studio Sama te werken, heb je een welkomstmail ontvangen met daarin jouw persoonlijke inloggegevens. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben, neem gerust contact met me op!

Vaste plek in een wekelijkse les
Als deelnemer aan de yogalessen maak je gebruik van een 10-lessenkaart. Hiermee kun je 10 keer een les volgen binnen 12 weken. Net als nu blijft er een vaste plek voor je vrij in een wekelijkse les op een bepaalde dag en tijdstip. Je staat vanaf dinsdag 1 oktober dan ook wekelijks ingeschreven in die les in het online systeem. 

Account activeren
Om toegang te krijgen tot jouw ingeschreven lessen heb je een online account. Je kunt jouw account activeren door te klikken op de link in de welkomstmail. Via de link kom je op een pagina waar je een wachtwoord aanmaakt en je kunt eventueel extra persoonsgegevens toevoegen. Bijvoorbeeld als je jouw adresgegevens op je factuur wilt hebben. Voor Studio Sama zijn de volgende gegevens noodzakelijk om contact te hebben over de lessen: voornaam, achternaam, e-mailadres en mobiel telefoonnummer. Door op ‘Bevestig’ te klikken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden die je ook op die pagina kunt lezen. Hierna is je account geactiveerd!

Online afmelden voor een les
Als je gewoon kunt meedoen met de les, dan hoef je verder niks te doen en wordt je verwacht in de les. Kun je een keer niet meedoen met een yogales, dan kun je je tot 4 uur voor de les afmelden. Ga naar www.momoyoga.com/studiosama. Rechts bovenin kun je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord (zie afbeelding hieronder). 

Onder ‘mijn lesrooster’ kun je zien voor welke lessen je staat ingeschreven (zie afbeelding hieronder). Kies de datum voor de les waarvoor je je wilt uitschrijven en klik op het rode kruisje daarachter. Is de les al over minder dan 4 uur, dan is het helaas niet meer mogelijk om je af te melden voor de les. Er wordt dan een les van je leskaart afgeschreven.

Een les inhalen
Als je je afmeldt voor een les, kun je je direct inschrijven voor een andere les in die week als er plek is. Links bovenin klik je op ‘het lesrooster van Studio Sama’ (zie afbeelding hieronder). Daar kun je alle komende groepslessen bekijken. Klik op de blauwe button ‘boeken’ om je in te schrijven.

Per les staat aangegeven hoeveel plekken er nog vrij zijn in de les. Als een les vol is, is het mogelijk om je op de wachtlijst voor die les te zetten. Dan klik je op de oranje button ‘wachtlijst’ (zie afbeelding hierboven). Als iemand anders afmeldt voor die les, dan ontvang je uiterlijk 4 uur voor de les automatisch een e-mail dat je kunt meedoen. Houd je mail dus in de gaten!  

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een week een les over te slaan. De leskaart blijft namelijk 12 weken geldig.

Huidige leskaart
Via ‘mijn lesrooster’ kun je jouw huidige leskaart bekijken (zie afbeelding hieronder). Leskaarten die voor het overgaan op het nieuwe systeem al betaald zijn, blijven natuurlijk gewoon geldig en zijn afgelopen week overgezet in het nieuwe systeem. In het online systeem kun je zien tot wanneer je leskaart geldig is en:
– voor hoeveel toekomstige lessen je staat ingeschreven,
– en hoeveel lessen je nog tegoed hebt waarmee je je voor toekomstige lessen kunt inschrijven.

Ter verduidelijking: stel dat er nog 4 lessen gevolgd kunnen worden met je leskaart en je staat ingeschreven voor de 4 toekomstige lessen. Dan zie je in het online systeem staan dat je 0 lessen tegoed hebt. Je hebt namelijk geen tegoed meer om nog in te schrijven op nieuwe lessen. Stel dat je je uitschrijft voor een les en je boekt niet direct een nieuwe les, dan wordt je lestegoed 1. Je staat automatisch ingeschreven voor de komende lessen op een vaste dag en tijdstip. Daardoor staat je lestegoed hoogstwaarschijnlijk nu op 0. Je kunt daaronder wel zien hoeveel toekomstige lessen je met je huidige leskaart kunt volgen.

Aanschaffen nieuwe leskaart
Voordat je leskaart vervalt, ontvang je hierover automatisch een e-mail. Je kunt dan direct online een nieuwe leskaart aanschaffen. Betalingen gaan voortaan veilig en gemakkelijk via IDEAL. Mocht je een factuur willen, dan kun je deze downloaden via je online account via ‘mijn lesrooster’.

Applicatie voor de mobiele telefoon
Er is een iPhone- en Android-app van Momoyoga te downloaden. Met jouw e-mailadres en wachtwoord kun je je aanmelden. Je komt dan automatisch bij het lesrooster van Studio Sama. In de app kun je zien voor welke lessen je staat ingeschreven. Je kunt je via de app uitschrijven voor een les en eventueel een andere les boeken. Via je account in de app kun je je leskaart bekijken, hoeveel lessen je tegoed hebt en tot wanneer deze geldig zijn. Een nieuwe leskaart aanschaffen kan niet via de applicatie. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar de webversie van momoyoga.

Ingangsdatum per 1 oktober
Studio Sama werkt vanaf dinsdag 1 oktober 2019 met dit nieuwe online systeem voor het inschrijven, afzeggen en verplaatsen van lessen en bijhouden en aanschaffen van leskaarten. Natuurlijk kan het even wennen zijn om op deze manier met de yogalessen om te gaan. Heb je afgelopen week al aangegeven dat je in de week van 1 oktober niet aanwezig bent, dan heb ik dit al aangepast in het online systeem en hoef je niks te doen. 

Heb je vragen over het nieuwe systeem of kan ik je helpen bij het inloggen of inschrijven/afmelden van lessen, neem graag contact met me op!