Kinderyoga

Kinderyoga bij Studio Sama in Ermelo om lekker te bewegen, te ontspannen en het rustiger laten worden in je hoofdGa je mee op yoga-avontuur?! Kinderyoga is een speelse en creatieve manier om adem, lichaam en zintuigen te ontdekken en te gebruiken. We doen yogaspelletjes, verhalen, yogahoudingen, ontspanning en zijn creatief bezig. Kinderyoga helpt om lekker in je vel te zitten, lekker te bewegen, makkelijk te ontspannen, te voelen en wat minder in je hoofd bezig te zijn.

Het beeld dat de meeste mensen bij yoga hebben, is dat van een yogales voor volwassenen. Dit valt nauwelijks te vergelijken met kinderyoga.

Bij kinderyoga is veel meer mogelijk dan alleen de houdingen, zonder daarbij het wezenlijke van yoga uit het oog te verliezen. De traditionele yogahoudingen worden gecombineerd met simpele massage op de kleding, spelletjes, tekenen… De kinderen zijn op een plezierige manier met hun lichaam en geest bezig, zonder enige competitiedrang. Iedereen doet wat hij/zij kan. “Niets moet, alles mag”, maar steeds met respect voor jezelf en de ander. Zo is yoga geschikt voor alle kinderen. De oefeningen zijn eenvoudig en aangenaam, je vertrouwt op je eigen gevoel en ervaring. Ontdekken is het uitgangspunt!

Wanneer zijn de lessen?
Er worden maandelijks yogalessen voor ouder & kind. De lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf minimaal 4 jaar tot en met ongeveer 7 jaar samen met hun mama, papa, grootouder, oom, tante..

Vanaf half januari zal er een 10-weekse cursus kinderyoga starten. Bij voldoende animo start er een lesblok voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en een voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. De lessen zullen op maandagmiddag of woensdagmiddag gegeven worden. Interesse? Laat het me weten!

In het schema hiernaast zie je de data en voor welke doelgroep de les bedoeld is.

Ook is het mogelijk om een kinderyogales ‘op maat’ te organiseren. Bijvoorbeeld met een groepje kleuters als verjaardagsfeestje. Of een speelse yogales op een kinderdagverblijf of school. Een familie yogales. Noem maar op.. Neem voor informatie of een aanvraag contact met mij op.