Kinderyoga

Kinderyoga bij Studio Sama in Ermelo om lekker te bewegen, te ontspannen en het rustiger laten worden in je hoofdGa je mee op yoga-avontuur?! Kinderyoga is een speelse en creatieve manier om adem, lichaam en zintuigen te ontdekken en te gebruiken. We doen yogaspelletjes, verhalen, yogahoudingen, ontspanning en zijn creatief bezig. Kinderyoga helpt om lekker in je vel te zitten, lekker te bewegen, makkelijk te ontspannen, te voelen en wat minder in je hoofd bezig te zijn.

Het beeld dat de meeste mensen bij yoga hebben, is dat van een yogales voor volwassenen. Dit valt nauwelijks te vergelijken met kinderyoga. Bij volwassenen zijn een zekere mate van rust en stilte vanaf de aanvang verzekerd, terwijl bij kinderen het bereiken van rust en aandacht vaak de eerste opdracht is.

Bij kinderyoga is ook veel meer mogelijk dan alleen de houdingen, zonder daarbij het wezenlijke van yoga uit het oog te verliezen. De traditionele yogahoudingen worden gecombineerd met simpele massage op de kleding, spelletjes, tekenen… De kinderen zijn op een plezierige manier met hun lichaam en geest bezig, zonder enige competitiedrang. Iedereen doet wat hij/zij kan. “Niets moet, alles mag”, maar steeds met respect voor jezelf en de ander. Zo is yoga geschikt voor alle kinderen. De oefeningen zijn eenvoudig en aangenaam, je vertrouwt op je eigen gevoel en ervaring. Ontdekken is het uitgangspunt!

Er worden maandelijks kinderyogalessen gegeven voor kinderen van 5/6 tot 10 jaar. En maandelijks een yogales voor de hele familie: (groot)ouders samen met kinderen van 3 tot 8 jaar (meerdere kindjes kunnen met één ouder meedoen). In het schema hiernaast zie je de data en voor welke doelgroep de les bedoeld is.

Ook is het mogelijk om een kinderyogales ‘op maat’ te organiseren. Bijvoorbeeld met een groepje kleuters als verjaardagsfeestje. Of een speelse yogales op een kinderdagverblijf of school. Een familie yogales. Noem maar op.. Neem voor informatie of een aanvraag contact met mij op.