Cursus: mamayoga & babymassage

Bij Studio Sama in Ermelo ben je als jonge moeder samen met je baby van harte welkom voor een cursus ‘mamayoga & babymassage’. Dit is een cursus van 4 lessen waarbij je versterkende oefeningen doet, samen met je baby, om je weer fitter te voelen. En je leert hoe je je baby kunt masseren. De lessen zijn ontspannend en dat mag het ook zijn voor je kindje. Je wordt ontvangen met een kopje thee. En tijdens de lessen is er ruimte om je kindje te voeden en  wordt er ook aandacht besteed aan het op een ontspannen manier zittend of liggend voeden. Er is natuurlijk ook ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere moeders.

Mamayoga
De oefeningen die in de les gedaan worden zijn een mix van yoga, Pilates en ontspanning. Je leert zo het contact met je lichaam te herstellen en stabiliteit en balans terug te vinden. Waarbij je tijdens de zwangerschap je kindje de ruimte gaf in je buik en het bekken, mag je het lichaam nu weer leren bundelen. De oefeningen versterken de buik, bekkenbodem en het bekken. En versterkt en ontspant de rug. De oefeningen worden op een speelse manier samen met je kindje gedaan.

Alleen de laatste (4e) les is een les die bedoeld is voor alleen de moeders. Er worden alleen versterkende en ontspannende oefeningen gedaan. Bij voorkeur zonder je kindje. Maar mocht je geen oppas kunnen vinden of je kindje graag meenemen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk!

De adem speelt een belangrijke rol in de lessen, om op een prettige manier te leren ontspannen, het hele lichaam tot rust te brengen en om bewuste aandacht te beoefenen.

Babymassage
Na het doen van oefeningen leer je in les 1, 2 en 3 je baby te masseren. Door je aanraking tijdens de massage voelt je kindje het hele lijfje, dat geeft vertrouwen en geborgenheid. Je kindje masseren geeft ontspanning, een diepe, rustige adem en helpt bij darmkrampjes. Massage activeert het lichaam en verhoogt de weerstand. En het is ontzettend leuk om te doen!
Wat heb je nodig?
Alle benodigdheden, zoals yogamatten, dekens  en kussens zijn in de studio aanwezig. Neem graag een grote handdoek mee voor op de yogamat. En voor je baby extra hydrofiel luiers of andere doeken om hem/haar warm te houden. Voor de moeders zijn de oefeningen in makkelijk zittende kleding en op je blote voeten.

Meedoen vanaf 6 weken na bevalling
Deelname aan de cursus is ook mogelijk als je de zwangerschapsyogalessen niet hebt gevolgd. Je kunt aan de cursus ‘mama-yoga & babymassage’ meedoen vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling, het is geschikt voor kindjes van tot maximaal 13 maanden. Na ongeveer 6 weken na de bevalling kun je ook weer meedoen met de reguliere hatha yogalessen.