Massage-ideeën: iedereen kan masseren

      Reacties uitgeschakeld voor Massage-ideeën: iedereen kan masseren

Je bent van harte welkom in de studio voor een massage. Bekijk op de pagina massages alle mogelijkheden! En neem graag contact op om een afspraak te maken.

Past het niet om naar de studio komen voor een massage? Gelukkig kan iedereen masseren! Natuurlijk is het fijn als iemand weet welke spieren gemasseerd kunnen worden en hoe de strijkingen te maken. Maar een liefdevolle en aandachtige aanraking is het belangrijkste! Op deze pagina lees je ideeën voor een massage. Uitgangspunt is dat je altijd masseert met respect voor de ander en jezelf.

Mocht je gebruik maken van de ideeën, dan mag je een vrije gift doen op NL44RABO0317042114 t.n.v. Studio Sama onder vermelding van ‘massage ideeën’. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Zelfmassage

 • Smeer jezelf in met een natuurlijke olie, zoals amandelolie of druivenpitolie (degene die je in de supermarkt koopt om mee te koken is goed). Neem de tijd en masseer jezelf!
 • Geef jezelf een massage door zachte bewegingen en de adem. Beluister hier een geluidsfragment voor zelfmassage.

Kindermassage
Masseer je kind, verzin er een verhaal bij dat past bij de belevingswereld van jouw kind.

 • Verkleed als een clowntje: laat je kindje lekker op de rug liggen. Je masseert over de kleding. Vertel een verhaal over het circus en over een vrolijke clown. Een clown met bijvoorbeeld een paarse blouse met strepen (met je vingertoppen maak je strepen over het bovenlichaam en de armen). En het clowntje draagt een groene broek met grote strippels (met je vingers tekenen je grote rondjes op de benen). De clown heeft grote schoenen aan, een gele aan de ene voet en een rode aan de andere voet (strijk een voor een de voeten). Alsof je het gezicht schminkt: het clowntje heeft een vrolijke grote glimlach, een grappige rode neus, een zonnetje op de ene wang en een maantje op de andere wang, vrolijke ogen en een bos haar met oranje krullen (shampoo nu als het ware het haar van je kindje). En het clowntje voelde zich vrolijk in zijn/haar buiken (leg de handen van je kindje en jouw handen op zijn/haar buik en laat je kindje voelen hoe het in zijn/haar buikje is).
  Laat daarna je kindje jou omtoveren tot clown (of prins(es), piraat of… gebruik je fantasie).

 • Een insectenwandeling: laat je kindje gemakkelijk liggen, op de rug of op de buik, zoals het zelf wil. Je masseert over de kleding. Vertel een verhaaltje, bijvoorbeeld over hoe je kindje na een fijne wandeling in het bos even lekker uitrust op omgevallen boom of zacht mos. Met je handen geef je lichte druk op de schouders, handen, heupen, benen en voeten, zodat het stevig en gemakkelijk ligt. Je ligt zo lekker en voelt de warmte van de zonnestralen op je lijf. Strijk rondjes met volle handen over het lichaam, laat het warm worden. 
  Maar dan merk je op dat je niet alleen ligt. Er zijn andere bewoners uit het bos en je voelt hoe er miertjes over je wandelen (met de vingertoppen over het lichaam lopen) , hoe er rupsen kruipen (met de hele hand kruipbewegingen maken), hoe er spinnetjes zijn, vlinders.. en bedenk zo maar verder welke dieren en welke handbewegingen je kunt maken. 
  Laat daarna je kindje een zelfde soort verhalen vertellen terwijl het jou masseert.

Massage voor partner of kind

 • Kloppende massage: masseer je partner of kind of laat je partner jou masseren, dit kan over de kleding. Het hele lichaam of een deel van het lichaam kan zo gemasseerd worden in een houding die prettig is. Klop je de schouders, dan kan het zitten. Of klop de hele achterkant van het lichaam liggend op bed. Maak halfgesloten vuisten van de handen en klop daarmee het lichaam. Tijdens het masseren hoor je een kloppend geluid, het mag dus best een beetje stevig zijn.
 • Massage met een sjaal: degene die gemasseerd wordt ligt gemakkelijk op de rug op de grond. Breng een sjaal onder de enkel en met de sjaal til je het been iets op en wieg je het been kalm naar links en rechts. Je maakt afwisselend kleinere en grotere bewegingen, zodat het been vanuit de heup beweegt. Maak ook afwisselend rondjes linksom, rechtsom, kleiner en groter. Laat de bewegingen onregelmatig en vooral kalm zijn. 
  Zo kun je ook het andere been masseren, of de beide benen tegelijk (breng de sjaal onder de beide enkels). Ook kun je zo de armen om de beurt wiegen. En het hoofd (masseer met respect, kleine bewegingen bij het hoofd); hiervoor breng je de sjaal onder het hele hoofd, het hele achterhoofd ligt in de sjaal. Til het hoofd dan een klein stukje los van de grond met de sjaal. Til dan de rechterkant van de sjaal iets omhoog, hierdoor draait het hoofd iets naar links. Dan til je de linkerkant van de sjaal iets omhoog, het hoofd draait iets naar rechts. En zo wissel je af kalme kleine bewegingen naar links en rechts. Leg dan rustig het hoofd weer neer.

Babymassage

Zwangerschapsmassage

 • Is je vrouw zwanger? Dan kun jij als partner haar masseren, zodat ze kan ontspannen en vanuit rust en vertrouwen in contact kan zijn met jullie kindje in haar buik. Door te weten hoe en waar je het lichaam masseert, hoeven je handen niet vermoeid te raken en kun je rustig en met aandacht een massage van ongeveer 50 minuten geven. Beluister hier een geluidsfragment voor een zwangerschapsmassage.

Ik hoop je gauw weer te mogen begroeten in de studio voor een massage!
Neem graag contact met me op om een afspraak te maken.