Geluidsopname voor zwangerschapsmassage

      Reacties uitgeschakeld voor Geluidsopname voor zwangerschapsmassage

Een massage ontvangen tijdens je zwangerschap is erg prettig. Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lijf. En hoewel je in de bloei van je leven bent, vraagt een zwangerschap wel wat van je lichaam en kun je last hebben van klachten en ongemakken. Door een milde massage ontspant het lichaam, wordt het rustiger in je hoofd, geef je het lichaam de aandacht en kom je zo meer in contact met het kindje in je buik. Je bent van harte welkom om een afspraak te maken, voor bijvoorbeeld een verwarmende oliemassage of een bekkenmassage. Past het op dit moment niet om naar de studio te komen? Dan bied ik je graag een geluidsopname aan, zodat je partner je thuis kan masseren.

Download geluidsopname
Hier kun je een geluidsopname voor een zwangerschapsmassage beluisteren of downloaden. Masseren tijdens de zwangerschap is mogelijk vanaf de 14e week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Deze massage kan ook na de bevalling als postnatale massage gegeven worden. Door te weten hoe en waar je het lichaam masseert, hoeven je handen niet vermoeid te raken en kun je rustig en met aandacht een massage van ongeveer 50 minuten geven.

Downloaden is gebaseerd op een vrije gift die je mag voldoen op NL44RABO0317042114 t.n.v. Studio Sama onder vermelding van ‘download zwangerschapsmassage’.

Voorbereidingen voor zwangerschapsmassage
Allereerst, een zwangerschapsmassage is een milde massage! Het is zeker geen sportmassage. Je masseert mild, zonder druk, maar bent wel duidelijk aanwezig met je handen. Het gaat om een liefdevolle en aandachtige aanraking die zorgt voor ontspanning. Hoe kalmer jij masseert, kalme strijkingen, hoe meer je vrouw kan ontspannen. Observeer je vrouw door regelmatig te kijken, bijvoorbeeld naar haar gezicht, of ze ontspannen is. Vraag haar voor de massage ook dat ze aangeeft als iets niet prettig voelt of als zij niet gemakkelijk ligt. Laat haar luisteren naar haar lijf!

Als partner masseer je je vrouw met een olie. Bij voorkeur een natuurlijke olie, bijvoorbeeld amandelolie, druivenpitolie of sesamolie (gewoon in de supermarkt te koop), maar je kunt ook speciale massageolie geschikt tijdens de zwangerschap gebruiken. Het is prettig als je de olie verwarmd, bijvoorbeeld door de olie in een glas met warm water te zetten. Was je handen, doe eventuele ringen en horloge af.

Je masseert op bed. Zorg dat je een grote handdoek op het bed legt waar je vrouw op kan liggen. En gebruik nog twee extra handdoeken, een om haar onderlichaam toe te dekken en de andere voor over haar bovenlichaam. Zorg dat er een aantal kussens beschikbaar zijn, eventueel kun je ook een voedingskussen gebruiken, zodat ze gemakkelijk kan liggen. In het geluidsfragment leg ik uit hoe je vrouw ligt tijdens de massage.

Zorg dat de ruimte voldoende verwarmd is, misschien het licht gedimd of uit. Zet een zachte en rustige muziek aan. Zorg dat het apparaat waarop je de geluidsopname afspeelt voldoende is opgeladen. Via de geluidsopname spreek ik je door de massage heen (je kunt bijvoorbeeld de geluidsopname tijdens de massage afluisteren via een headset, zodat je vrouw niet hoeft mee te luisteren en kan ontspannen). Mocht het even niet duidelijk zijn wat je tijdens de massage moet doen, masseer gewoon rustig door. Houd contact met je handen met haar lichaam en laat de bewegingen kalm doorgaan.

Veel succes en plezier met het masseren!