Over mij

Mijn naam is Sanneke Broersma-Kraus en ik ben sinds april 2017 de trotse eigenaar van Studio Sama. Ik verzorg de verschillende yogalessen, massages en adembegeleiding in de studio. De studio is naast ons huis in Ermelo gelegen waar ik woon samen met mijn lieve man Melvin en twee prachtige kindjes Roan (6) en Laurie (4).

Yoga brengt mij rust en ontspanning. In de drukte van het dagelijkse leven wordt het stiller in mijn hoofd en kom ik weer in contact met mijn lichaam. Ik voel. Het helpt mij te zijn wie ik werkelijk ben.

Een stukje van mijn roots ligt in Indonesië. Bepaalde onderdelen van de levensstijl van de oosterse wereld voelen goed voor mij. Bijvoorbeeld de dagelijkse rituelen om bewust te zijn van het leven en de wereld om mij heen, het belang van de gemeenschap boven het individu en de spiritualiteit in plaats van het materialisme. Toen ik in 2013 moeder werd had ik nog meer behoefte aan een balans tussen de westerse en oosterse wereld. In 2014 ben ik gestart met de opleiding Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Om op zoek te gaan naar wat bij mij past, naar wat ik wil, naar hoe ik in het leven wil staan. Eigenlijk naar wie ik ben.

Na vijf intensieve studiejaren ben ik gediplomeerd yogadocent met de specialisaties zwangerschapsyoga, chakrafilosofie, kinderyoga, anatomie/fysiologie, ademtherapie en meditatie. Daarnaast heb ik een massage-opleiding gevolgd bij Zonnevlecht opleidingen in Vlijmen, zwangerschapsmassage en YogaMassage bij Mood massage in Amersfoort.

Ik vind het heel waardevol en ben dankbaar om anderen te mogen begeleiden bij hun zoektocht naar balans tussen plezier en resultaat, ontspanning en inspanning, souplesse en kracht, overgave en bundeling, enzovoort. De zoektocht naar wie jij bent.

Sama betekent zoveel als het is gelijk, er is geen verschil meer. Balans!