Postnatale massage (mogelijk in het kraambed)

Na de blijdschap, de adrenaline en alle emoties die een geboorte met zich mee brengen voel je vaak pas na de eerste dagen wat de bevalling allemaal met je heeft gedaan. Zowel lichamelijk als mentaal.

Een bevalling wordt wel vergeleken met het lopen van een marathon waar je niet voor getraind hebt. Of het nu een natuurlijke bevalling is geweest of een keizersnee – jouw lichaam is tot haar uiterste gegaan. Je lichaam mag hierna zorg en aandacht ontvangen.

Ook mentaal heb je wat te verwerken. Je bent moeder geworden, bezig met voeding, verzorging van een kleintje. En je hebt ook de bevalling te verwerken. 

Je kunt een postnatale massage in het kraambed ontvangen. Met je kindje in de buurt fijn in je eigen omgeving. Samen kijken we waar je behoefte aan hebt. Heb je last van je schouders door bijvoorbeeld het geven van borstvoeding? Of zit je nog vol met adrenaline en stress in je lichaam en kan je niet tot rust komen? Een massage helpt je om het lichaam de aandacht te geven die het vraagt, om uit je hoofd in het lichaam te zijn, tot rust te komen en te ontspannen.

Ontspanning helpt je om vertrouwen te voelen in jezelf als jonge moeder. Het ondersteunt in het geven van borstvoeding. Een massage helpt ook bij de afvoer van afvalstoffen en medicijnen (ruggenprik, narcose) uit het lichaam. Het helpt ook met de afvoer van vocht opgebouwd in de zwangerschap. Er wordt gemasseerd met natuurlijke oliën.

Wanneer kun je een postnatale massage ontvangen?
Een massage kan na de bevalling als jij daar behoefte aan hebt. Ben je op natuurlijke wijze of zonder complicaties bevallen en je bent een beetje bijgekomen van alles – dan ben je klaar voor een massage. Lig je nog in het ziekenhuis of het geboortezorghuis en wil je een massage? Overleg dan met de verpleging of ik je daar een massage kan geven. Heb je een keizersnee gehad – dan is het beter om 2 weken te wachten of totdat je litteken dicht is voordat we kunnen afspreken. Natuurlijk is het ook mogelijk om na enkele weken in de studio langs te komen voor een massage.