Hatha yoga

Voor groepslessen Hatha yoga in Ermelo kun je terecht bij Studio Sama. Als je al meedoet met de yogalessen dan kun je je op deze pagina eenvoudig online inschrijven, afmelden of een les verplaatsen. Wil je een proefles yoga meedoen? Neem dan contact met op me om een eerste les in te plannen.

Tijdens de yogalessen worden klassieke yogaoefeningen, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen gedaan. De oefeningen dragen bij aan een soepel en veerkrachtig lichaam en denken. Yoga beoefen je met eigen wijsheid en vanuit je eigen mogelijkheden. Het is niet prestatiegericht.

Yoga betekent letterlijk juk. Een juk is een houten balk die op de schouders wordt gedragen om ladingen, bijvoorbeeld emmers water, aan weerszijden in evenwicht te houden. Tijdens de yogabeoefening worden lichaam en geest, ontspanning en spanning of de symbolische polariteiten in de mens het zon-element (“Ha”) en het maan-element (“Tha”) verbonden en ‘onder het juk gebracht’. Je leert ze te beheersen; als in het beheersen van een taal van waaruit je vrijheid kunt ervaren. Zo kom je in balans.

Vind balans tussen spanning en ontspanning met hatha yoga in Ermelo bij Studio SamaDe lessen worden gegeven in een sfeervolle en comfortabele studio (bekijk sfeerimpressie). Yogamatten, dekentjes en kussens zijn aanwezig. Neem zelf een grote handdoek of laken mee voor op de yogamat. Lees hier meer tips en praktische informatie. In kleine groepen met maximaal 10 deelnemers is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Bekijk hieronder een filmpje over de groepslessen Hatha yoga bij Studio Sama.