Hatha yoga

Voor groepslessen Hatha yoga in Ermelo kun je terecht bij Studio Sama. Tijdens de yogalessen worden klassieke yogaoefeningen, ademoefeningen, visualisaties en ontspanningsoefeningen gedaan. De oefeningen dragen bij aan een soepel en veerkrachtig lichaam en denken. Yoga beoefen je met eigen wijsheid en vanuit je eigen mogelijkheden. Het is niet prestatiegericht.

Yoga betekent letterlijk juk. Een juk is een houten balk die op de schouders wordt gedragen om ladingen, bijvoorbeeld emmers water, aan weerszijden in evenwicht te houden. Tijdens de yogabeoefening worden lichaam en geest, ontspanning en spanning of de symbolische polariteiten in de mens het zon-element (“Ha”) en het maan-element (“Tha”) verbonden en ‘onder het juk gebracht’. Je leert ze te beheersen; als in het beheersen van een taal van waaruit je vrijheid kunt ervaren. Zo kom je in balans.

Vind balans tussen spanning en ontspanning met hatha yoga in Ermelo bij Studio SamaDe lessen worden gegeven in een sfeervolle en comfortabele studio (bekijk sfeerimpressie). Yogamatten, dekentjes en kussenszijn aanwezig. Neem zelf een grote handdoek of laken mee voor op de yogamat. Lees hier meer tips en praktische informatie. In kleine groepen met maximaal 10 deelnemers is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Bekijk hieronder een filmpje over de groepslessen Hatha yoga bij Studio Sama.