Hatha yoga

De groepslessen hatha yoga gaan door! Je bent van harte welkom om online mee te doen. Ook zijn er wekelijks (bij droog weer) lessen buiten in de tuin achter de studio. Lees meer informatie over de huidige manier van yogalessen volgen.

Je bent van harte welkom om mee te doen met de groepslessen Hatha yoga bij Studio Sama in Ermelo. In de yogalessen doen we oefeningen om het lichaam soepel en veerkrachtig te laten zijn en ademoefeningen om op een natuurlijke ontspannen manier te ademen. Dit heeft een positief effect op je hart, bloeddruk, zenuwstelsel en hormonen. De oefeningen vragen je om in verbinding te zijn met je lichaam, om met eigen wijsheid te voelen wat je mogelijkheden zijn, waar er ruimte is, om te gaan met weerstand en je grenzen te respecteren. Oefeningen nodigen je uit om daar in het lichaam waar in het verleden spanning is ontstaan, zachtheid toe te laten en ruimte te voelen. Een gezond lichaam zorgt dat je ook goed in je vel kan zitten.

Yoga zorgt daarmee ook voor een soepele en veerkrachtige geest, het denken en je gevoel. Mede door meditatie en mindfulnessoefeningen leer je meer te concentreren en tevredenheid te voelen. Er worden elke les meerdere ontspanningsoefeningen gedaan om stress te verlagen. Wat vaak ook doorwerkt op je nachtrust.

Yoga helpt je om in balans te komen. Balans tussen inspanning en ontspanning, tussen naar buiten gericht en naar binnen gekeerd, tussen lichaam en geest en tussen de symbolische polariteiten in de mens het zon-element (“Ha”) en het maan-element (“Tha”)

De yogalessen worden gegeven in een sfeervolle en comfortabele studio (bekijk sfeerimpressie). Yogamatten, dekentjes en kussens zijn aanwezig. Neem zelf een grote handdoek of laken mee voor op de yogamat. Lees hier meer tips en praktische informatie. In kleine groepen met maximaal 10 deelnemers is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.