Hatha yoga

Je bent van harte welkom om mee te doen met de groepslessen Hatha yoga bij Studio Sama in Ermelo. In de yogalessen doen we oefeningen om het lichaam soepel en veerkrachtig te laten zijn en ademoefeningen om op een natuurlijke ontspannen manier te ademen. Dit heeft een positief effect op je hart, bloeddruk, zenuwstelsel en hormonen. De oefeningen vragen je om in verbinding te zijn met je lichaam, om met eigen wijsheid te voelen wat je mogelijkheden zijn, waar er ruimte is, om te gaan met weerstand en je grenzen te respecteren. Oefeningen nodigen je uit om daar in het lichaam waar in het verleden spanning is ontstaan, zachtheid toe te laten en ruimte te voelen. Een gezond lichaam zorgt dat je ook goed in je vel kan zitten.

Yoga zorgt daarmee ook voor een soepele en veerkrachtige geest, het denken en je gevoel. Mede door meditatie en mindfulnessoefeningen leer je meer te concentreren en tevredenheid te voelen. Er worden elke les meerdere ontspanningsoefeningen gedaan om stress te verlagen. Wat vaak ook doorwerkt op je nachtrust.

Yoga helpt je om in balans te komen. Balans tussen inspanning en ontspanning, tussen naar buiten gericht en naar binnen gekeerd, tussen lichaam en geest en tussen de symbolische polariteiten in de mens het zon-element (“Ha”) en het maan-element (“Tha”)

De yogalessen worden gegeven in een sfeervolle en comfortabele studio (bekijk sfeerimpressie). In kleine groepen is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Lees voor deelname aan een yogales de pagina ‘tips, afspraken en informatie’.

Online yogales
Het is ook mogelijk om online mee te doen met de yogalessen. Als je op deze manier wilt deelnemen aan de yogales, kun je gebruik maken van een maandabonnement voor €45 per maand. Het maandabonnement ga je aan voor 4 maanden van 1 september tot en met 31 december 2020. Per maand ontvang je 4 yogalessen (sept: week 36, 37, 38 en 39. okt: week 40, 41, 43 en 44. nov: week 45, 46, 47 en 48. dec: week: 49, 50, 51 en 52). Je ontvangt per e-mail de les die je op een eigen gekozen tijdstip kunt doen en zo vaak kunt doen als je wilt.