Zwangerschapsyoga

Ben je zwanger? Dan ben je van harte welkom om mee te doen met de zwangerschapsyoga bij Studio Sama in Ermelo. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. We doen oefeningen om het lichaam tijdens je zwangerschap fit, soepel, veerkrachtig en ontspannen te laten zijn. Er is veel aandacht voor het bekken en een goede lichaamshouding. 

Een zwangerschap verandert niet alleen het lichaam, maar heeft ook effect op hoe je je voelt, hoe je bijvoorbeeld uitkijkt naar de bevalling en naar het aankomende moederschap. Een zwangerschap is een onomkeerbaar moment van jonge vrouw naar moeder. In de zwangerschapsyoga kan je aandacht bewust uitgaan naar het kindje dat groeit in je buik en naar het aankomende moederschap. In de les is er ruimte voor vragen, uitwisselen van ervaringen en wordt er informatie gegeven over de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. De thema’s ontspanning, concentratie en kracht komen aan bod.

Zwangerschapsyoga helpt je om te vertrouwen op je eigen lichaam en je eigen kracht om je kindje te dragen en te baren. Een zwangere vrouw hoeft niet te leren hoe ze moet bevallen. Bevallen is een natuurlijk proces waarvan een vrouw van binnen weet hoe dat gaat. Bij zwangerschapsyoga gaat het om te vertrouwen op en overgeven aan deze innerlijke wijsheid.

De adem heeft een belangrijke rol in de zwangerschapsyoga. De buikadem geeft je ontspanning en geeft je kindje in je buik letterlijk de ruimte om er te zijn en te groeien. Daarnaast leer je de adem te gebruiken om je aandacht te richten, om datgene te doen wat je te doen hebt in de zwangerschap en tijdens de bevalling. En om met de adem je kracht te richten die je nodig hebt tijdens de bevalling.

Partnerlessen
De zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus waarbij er elke laatste les van de maand een partnerles is. Zo wordt ook je partner vanaf het begin bij de zwangerschap betrokken. Daarbij ben je tijdens de bevalling een groot deel van de tijd met z’n tweeën. Het is voor jullie beiden prettig als de partner zich met de zwangerschapsyoga ook kan voorbereiden op de bevalling. De partnerlessen zijn praktisch! De partners leren hoe zij jou tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen ondersteunen door het geven van massages en doen van ontspannings- en ademoefeningen.

Voor alle zwangere dames mogelijkheid voor een individuele sessie
Alle deelnemers die minstens één volledige maand hebben meegedaan  aan de zwangerschapsyoga worden rond de 36/37e week in de zwangerschap uitgenodigd voor een individuele sessie (naar wens met partner). Er is dan extra aandacht voor eventuele vragen, zorgen of wensen rondom de bevalling. Naar behoefte kunnen bijvoorbeeld nog eens de pershoudingen worden geoefend of ademoefeningen worden gedaan. Voor deze individuele sessie (ca. 60 min) zwangerschapsyoga voor de bevalling geldt een speciaal gereduceerd tarief van €25,00 (eenmalig per zwangere).

De yogalessen worden gegeven in een sfeervolle en comfortabele studio (bekijk sfeerimpressie). In kleine groepen is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Lees voor deelname aan een les de pagina ‘tips, afspraken en informatie’.