Zwangerschapsyoga

Bij Studio Sama in Ermelo kun je terecht voor zwangerschapsyoga. Met zwangerschapsyoga sta je bewust stil bij het kindje dat groeit in je buik en bij het toekomstige ouderschap. Er worden klassieke yoga-oefeningen gedaan die zijn aangepast aan de mogelijkheden van de zwangere vrouw. De yoga-oefeningen helpen je om het lichaam soepel en sterk te houden. En om in contact te komen met het vertrouwen in je eigen lichaam en je eigen kracht om het kindje te dragen en te baren. Een zwangere vrouw hoeft niet te leren hoe ze moet bevallen. Bevallen is een natuurlijk proces waarvan een vrouw van binnen weet hoe dat gaat. Bij zwangerschapsyoga gaat het om te vertrouwen op en overgeven aan deze innerlijke wijsheid.

Bij Studio Sama in Ermelo kun je terecht voor zwangerschapsyoga om je zwangerschap bewust te ervaren en je voor te bereiden op de bevalling.De adem heeft een belangrijke rol in de zwangerschapsyoga. De buikadem geeft je ontspanning en geeft je kindje in je buik letterlijk de ruimte om er te zijn en te groeien. Daarnaast leer je de adem te gebruiken om je aandacht te richten, om datgene te doen wat je te doen hebt in de zwangerschap en tijdens de bevalling. En om met de adem je kracht te richten die je nodig hebt tijdens de bevalling.

In de les is er ruimte voor vragen, uitwisselen van ervaringen en wordt er informatie gegeven over de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. De thema’s ontspanning, concentratie en kracht worden behandeld.

Je kan met de lessen starten wanneer je 13 weken zwanger bent en blijven meedoen tot aan de bevalling.  Lees hier tips en praktische informatie voor de lessen.

Partnerlessen
Samen met je partner bereid je je voor op de bevalling door ontspanningsoefeningen en massage.De zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus waarbij er elke laatste les van de maand een partnerles is. Zo worden ook de partners vanaf het begin bij de zwangerschap betrokken. Daarbij ben je tijdens de bevalling een groot deel van de tijd met z’n tweeën. Het is voor jullie beiden prettig als de partner zich met de zwangerschapsyoga ook kan voorbereiden op de bevalling. De partnerlessen zijn praktisch! De partners leren hoe zij jou tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen ondersteunen door het geven van massages en doen van ontspannings- en ademoefeningen.

Voor alle zwangere dames mogelijkheid voor een individuele sessie
Alle deelnemers die minstens één volledige maand hebben meegedaan  aan de zwangerschapsyoga worden rond de 36/37e week in de zwangerschap uitgenodigd voor een individuele sessie (naar wens met partner). Er is dan extra aandacht voor eventuele vragen, zorgen of wensen rondom de bevalling. Naar behoefte kunnen bijvoorbeeld nog eens de pershoudingen worden geoefend of ademoefeningen worden gedaan. Voor deze individuele sessie (ca. 60 min) zwangerschapsyoga voor de bevalling geldt een speciaal gereduceerd tarief van €25,00 (eenmalig per zwangere).

Bekijk hieronder een filmpje over zwangerschapsyoga bij Studio Sama.